
Ewa Jarosz
Menedżerka projektów specjalizująca się w tematyce zrównoważonych systemów żywnościowych. W Rebread - startupie zajmującym się przetwarzaniem niesprzedanego pieczywa na nowe wartościowe produkty - odpowiedzialna za organizację procesów przetwórczych, które ratują chleb przed zmarnowaniem, logistykę i koordynację partnerstw badawczo-rozwojowych. Wspiera wdrażanie zrównoważonych, cyrkularnych i regeneratywnych praktyk we wszystkich obszarach organizacji, produktów i usług. Aktywistycznie, jako jedna z koordynatorek Wawelskiej Kooperatywy Spożywczej i współzałożycielka Sieci Kooperatyw Spożywczych, praktyczka i entuzjastka społecznościowego zarządzania dobrami wspólnymi, lokalnych łańcuchów dostaw, koncepcji post-wzrostowych i agroekologicznych. Ukończeniu studiów historycznych i kulturoznawczych zawdzięcza brak nudy w długie zimowe wieczory.